snowboard-bestellen

Hoera, je gaat op wintersport en je hebt ervoor gekozen om te gaan snowboarden! Je moet dan natuurlijk in elk geval een snowboard kopen, dat is duidelijk. Het is dan belangrijk dat je de juiste maat kiest, de lengte van je snowboard is namelijk afhankelijk van je eigen lengte en gewicht. Heb je een normaal gewicht? Dan hoort je snowboard ongeveer ergens tussen je schouders en neus te komen. Bij een licht gewicht ben je beter af met een korter, flexibeler snowboard, maar als je wat zwaarder bent juist het tegenovergestelde, een langer en minder flexibel snowboard. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je het juiste snowboard kiest.

Het juiste board, de juiste schoenen

Bij een snowboard moet je natuurlijk ook snowboard schoenen kopen. Ook hierbij is het voor je eigen comfort én veiligheid belangrijk dat de schoenen passen en bij je passen. Het eerste aspect waar je op moet letten is dan ook de pasvorm. Ook is het belangrijk dat ze niet te groot zijn of juist te strak zitten. Maar er zijn meer zaken om aan te denken bij het kiezen van de juiste snowboard schoenen. Zo heeft de stijfheid van de schoen veel invloed, en wat het meest geschikt is hangt af van wat je precies gaat doen. Hoe stijver de schoen, hoe directer deze reageren op je bewegingen.

En de overige accessoires

Tot slot zijn er nog diverse andere accessoires die misschien onbelangrijk lijken, maar toch een grote rol spelen in je comfort en veiligheid. Onderschat bijvoorbeeld niet het belang van een goede snowboard bril. Sneeuw reflecteert het zonlicht, een goede bril is om deze reden erg belangrijk. Ook moet de bril goed passen in combinatie met je helm, zodat de combinatie goed zit en je helm optimale bescherming kan bieden. Verder is goede kleding belangrijk, want je kan het snel te warm of te koud krijgen als je niet oppast.