vakantie Ameland

Een vakantie Ameland is ideaal voor het hele gezin, je bent er in drie kwartier met de boot vanaf Holwerd. Je kunt er lekker de natuur intrekken, heerlijk wandelen en fietsen. De vuurtoren is erg leuk met name voor kinderen om te beklimmen, maar voor jong en oud is er meer dan voldoende te beleven. Het eiland staat bekend om zijn eenvoud, in de jaren is er eigenlijk niet veel veranderd. De charme is nog steeds aanwezig al zijn we heel wat jaren verder. 

vakantie Ameland

Vier knusse dorpjes

Op Ameland heb je vier dorpjes, die ieder hun eigen unieke kenmerken hebben. Hollum en Nes zijn de grootste dorpen, Ballum en Buren zijn de kleinste dorpen. Op de fiets of lopend kun je de dorpen lekker gaan verkennen, in Nes wonen de meeste mensen ongeveer 1200. Ook de meeste restaurantjes en cafés vind je hier, de oude kerktoren uit 1723 is een leuke en mooie bezienswaardigheid. Hollum heeft een rijk verleden met de commandeurshuizen die er staan, vaak zijn de gevels nog in perfecte staat.

Kleinste maar niet het minste

Van de vier dorpen is Ballum het kleinste dorp maar zeker niet de minste, winkelen kun je er niet maar er zijn wel een paar restaurantjes en terrasjes waar je lekker kunt zitten. De prachtige historische huizen vallen op in het dorp, ook de Toren van Ballum moet je gezien hebben als je op vakantie Ameland bent. Buren is het nieuwste dorp, hier vind je wel winkeltjes en kun je zien hoe de inwoners leefde in de 19e eeuw.