vca diploma

Je bent werkzaam in de bouw of een andere sector waar je met de handen werkt en risico loopt? Dan wil je werkgever misschien dat je een vca diploma haalt. De kans bestaat dat je hier nog nooit van hebt gehoord en ook helemaal niet weet of je dit wel wil halen. Maar het is geen gek idee om deze kans aan te grijpen.

Wat je leert

Vca staat in het kort voor Veiligheid Checklist Aannemers. Door de jaren heen is de betekenis die aan het woord Veiligheid wordt gegeven steeds ruimer geworden. Tegenwoordig staat de letter V van het drieletterige woord vca dan ook zowel voor Veiligheid, als ook voor Gezondheid en Milieu. Het is de bedoeling om veilig en gezond werkzaamheden uit te voeren en ongevallen te voorkomen.

Voor jezelf

De vca is dus minstens zo belangrijk voor jezelf als voor je werkgever. Ongelukken voorkomen en zo gezond mogelijk werken is immers voor iedereen van groot belang. Daarnaast is dit diploma er eentje die je mee kunt nemen op je CV. Dat wil zeggen dat wanneer je weer bij een andere werkgever aan de slag gaat in een soortgelijke branche, je kunt aantonen dat je deze kennis al hebt.