Female student taking notes from a book at library. Young asian woman sitting at table doing assignments in college library.

Als je sociaal bent en helder in je communicatie dan is de opleiding tot Commercieel Medewerker Binnendienst een goede fit voor jou. In deze baan vorm je de schakel tussen collega’s in de organisatie en de medewerkers in de buitendienst. Je moet goed communiceren en bent het aanspreekpunt voor klanten. Deze communicatie verloopt zowel telefonisch, face-to-face als via de mail. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid zijn hierbij heel belangrijk. Ook voer je administratieve taken uit. Al deze vaardigheden komen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding binnendienst. Zo ben je goed voorbereid en kan je snel beginnen als Commercieel Medewerker Binnendienst.

Onderdelen van de opleiding

Voor je begint aan de opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst volg je eerst de vooropleiding tot Administratief Medewerker. Na het succesvol afronden van deze opleiding kan je beginnen met de vervolgopleiding. Tijdens deze vervolgopleiding leer je onder meer over klantgericht handelen, het voeren van klantgesprekken en het voeren van gestructureerde verkoopgesprekken. Ook komen het offerte- en ordertraject, de administratieve afhandeling en de wettelijke aspecten van de commercie aan bod. Verder leer je over de commerciële werkomgeving, service en klachtenafhandeling en de rol van het CRM. Daarnaast leer je ook nog over een effectieve en efficiënte organisatie van de werkzaamheden. Op die manier ben je goed klaargestoomd voor de functie van Commercieel Medewerker Binnendienst.

In 1 jaar je diploma

De opleiding duurt uiteindelijk 1 jaar, waarvan je eerst 9 maanden bezig bent om de opleiding Administratief Medewerker af te ronden. Deze vooropleiding bestaat uit 30 lessen van elk 3 uur. Vervolgens studeer je 3 maanden voor de vervolgopleiding Commercieel Medewerker Binnendienst. Hiervoor volg je 10 lessen van elk 3 uur. Daarnaast besteden de cursisten ongeveer een dagdeel per week aan huiswerk. Zo heb je in 1 jaar tijd dus 2 diploma’s, waarmee je meteen aan het werk kan. Je kan de lessen volgen waar en wanneer jij dat wilt. Je krijgt les van ervaren en deskundige docenten, die altijd persoonlijke aandacht voor jou hebben. Op die manier is de kans groot dat jij in 1 jaar tijd je diploma in handen hebt.