Verschillende soorten hout

Woodstock

Hout is een bekend middel om mee te bouwen. Er zijn erg veel verschillende soorten hout en ook verschillende dingen wat je met hout kunt doen. Je kunt namelijk ook veel in het interieur maken van hout. Een bekend product is bijvoorbeeld de eiken panelen voor in de badkamer, de woonkamer of de slaapkamer. Hierbij wordt er hout in kleine latjes tegen elkaar aan geplaatst waarbij je dus een leuk effect krijgt voor tegen de wand of muur aan. Ook heb je veel meer verschillende soorten hout zoals beukenhout en essenhout. elke boom heeft zijn eigen houtsoort en is de kleur ook weer anders.

Massief hout of eikenhout?

Maar ga je dan in de slaapkamer, badkamer of woonkamer voor eikenhout of massief houten panelen? Je kijkt natuurlijk eigenlijk naar wat je het mooiste vind. Vind je eikenhout mooier of vind je de massieve look mooier. Ook zal je kunnen kijken naar het prijskaartje wat eraan hangt om de panelen in te kopen en te plaatsen. Massief hout is namelijk erg hard hout en zal dan minder snel lelijk worden. Van massief houten panelen zul je dus langere tijd plezier gaan hebben maar zal dan ook wel een stukje duurder zijn. Als je de panelen gaat plaatsen is het belangrijkste wat je het mooiste hout vind.

Houten panelen in de badkamer

Een trend met houten panelen is de panelen plaatsen in de badkamer. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect en wat levendig effect in je eigen badkamer. Dit kan bijvoorbeeld mooi staan bij wat groenige tinten op de andere muren maar kan ook prachtig staan bij een volledig lichte of donkere muur. Je kunt verschillende stijlen uit proberen zoals de panelen liggend te plaatsen maar ook staand of verschillende soorten hout verwerken in de panelen. Vaak worden deze panelen geplaatst aan de wand van de wastafel, het bad of de douchekop. Hierdoor kun je de wanden die nat worden ook een mooie kleur verven of betegelen.