laptop

Ben jij van plan om binnenkort een webshop te starten? Er zijn heel veel verschillende soorten webshops en daarom kan het lastig zijn om een onderscheidend vermogen te creëren. Hier zijn verschillende manieren voor die je hier zult lezen.

Gebruik maken van wordpress website hosting

Wat is wordpress precies? WordPress is een van de populairste en meest gebruikte management systemen ter wereld om een website mee te bouwen. Dit is te merken aan dat wel meer dan 30% van alle websites hier op de wereld gebruik maken van wordpress, dat is echt super veel. Er is een nummer twee, die ongeveer 5% heeft van alle websites. Hieruit zie je wel dat wordpress wel zes keer zo populair en gebruikt wordt als de nummer twee!

Waarom kiezen mensen voor wordpress? WordPress staat goed aangeschreven en is de nummer een in de markt. Dit komt doordat het erg eenvoudig is voor hoe eenvoudig een website bouwen kan zijn, zelfs voor mensen die het nog nooit gedaan hebben zoals misschien jij wel. Dit komt door de makkelijke templates die je kunt gebruiken van diverse thema’s en de plugins. Je kunt dus heel gemakkelijk van niets, iets opbouwen. Je kunt je volledige creativiteit kwijt in wordpress doordat de templates zich aanpassen aan jouw wens.

Voor het gebruik van wordpress zal je een hostingpakket moeten aanschaffen. Er zijn erg veel verschillende hosting pakketten waar je uit kunt kiezen voor het gebruik van wordpress website hosting. Als eerste heb je het Core pakket, waarbij je één database hebt. Je kunt bij het Core pakket gebruik maken van vijf e-mailadressen en de website zal 10 GB aan data opslag hebben. Er worden bij het Core pakket ook nog extra dingen inbegrepen zoals de automatische back-ups van de website. Ook is er onbeperkt dataverkeer wat erg fijn is.

Ook heb je het Pro pakket waarbij gebruik gemaakt kan worden van 100 databases. Dat is een stuk meer dan bij het Core pakket. Verder kan er gebruik gemaakt worden van wel 100 e-mailadressen en heeft de website 100 GB aan data opslag. Ook bij het Pro pakket zitten er automatische back-ups inbegrepen en het onbeperkte dataopslag.

Ten slotte heb je het Max pakket. Dit is het grootste pakket met onbeperkte databases. Hier heb je heel erg veel aan bij een grote webshop. Ook kan je onbeperkt veel e-mailadressen gebruiken en heeft de webshop wel voor 250 GB aan ruimte. Ook hierbij zitten de inbegrepen features.

Een originele domeinnaam registreren

Als je een domeinnaam gaat registreren is het fijn als deze wel lijkt op eventuele concurrenten, alleen zich ook volledig onderscheid van de andere webshops. Als je begint met de webshop zal je een naam moeten opbouwen voor jouw bedrijf en bezoekers moeten trekken. Tevens heb je om aan wordpress te beginnen ook een domeinnaam nodig en zal je deze domeinnaam registreren.

Twijfel jij nog om alsnog jouw webshop te starten? Bij twijfel zal je in dit geval zeker voor ja moeten kiezen. Waar wacht je nog op?