8 groendak

Ja dat klopt, je bent niet de enige die zich de laatste tijd een hoedje schrikt bij het zien van de energierekening. De gas en stroomprijzen zijn erg hoog en dat is voor niemand een pretje. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je zelf zo min mogelijk van deze energie gebruikt. Een manier om veel gas te besparen is je huis goed isoleren. groene daken helpen hier heel erg bij. Een groendak isoleert namelijk erg goed. Een groendak op je huis kan er dus voor zorgen dat er minder warmte ontsnapt aan je huis, waardoor je minder gas hoeft te stoken om het lekker warm te hebben.

Ook stroom is duur

Niet alleen het gasverbruik is belangrijk voor de energierekening. Ook het stroomverbruik is erg belangrijk als je je energierekening wil verlagen. Om stroom te besparen kun je je normale lampen vervangen door zuinige led verlichting en de tv wat minder vaak aan laten staan als je even de ruimte uit loopt. Als je al heel zuinig bent op je stroom kun je ook zonnepanelen nemen. Hiermee kan je je eigen stroom opwekken waar je niet direct voor hoeft te betalen. Een sedumdak met zonnepanelen is een perfecte combinatie van beide manieren om je energierekening te verlagen.

Nog meer bezuinigen

Als je de energierekening nog veel lager wilt krijgen en je hebt al een groendak met zonnepanelen moet je zorgen dat je nog minder energie gaat gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld meerdere maaltijden tegelijk koken als je pannen toch al warm zijn of het water toch al kookt. Hiervoor heb je dan evenveel energie nodig maar, hoef je een andere dag niet te koken Ook is het belangrijk om kort, of zelf koud te douchen. De douche is in vele huishoudens de grootste gasverbruiker. Door iedere douchebeurt korter, of zelfs koud te maken kan je de energierekening soms al wel halveren.