De legionellabacterie, ofwel ‘legionella pneumophila’, komt voor in het grond- en leidingwater. Vaak zijn de waarden van de bacterie in het water overigens zo laag, dat blijvende schade vrijwel is uitgesloten, maar je kan er wel even flink ziek van worden. Je kunt een besmetting oplopen door kleine waterstofjes in te ademen. Om te voorkomen dat deze bacterie voor kan komen in jouw omgeving, kun je Biobeheer vragen langs te komen.

Biobeheer_Binnenmilieu

De temperatuur van het water
De legionellabacterie kan voorkomen in lauw of koud water, dat tussen de 25 en 55 graden Celsius is. Besmetting van de bacterie kan voorkomen in zwembaden of watertorens en het is daarom belangrijk om deze installaties op de juiste manier te controleren. Biobeheer is gespecialiseerd in het opmeten van de water- en milieucondities op verschillende plekken. Biobeheer is actief in Nederland en Vlaanderen bij het opsporen van de legionellabacterie.

Preventieve bestrijding
Het liefst wil je de bacterie voorgoed buiten de deur houden en daarom is preventie beter dan achteraf bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door de plaatsing van speciale installaties, waarmee normoverschrijding van de bacterie daarna zo goed als uitgesloten is. Biobeheer kan daarmee helpen bij het creëren van een gezond binnenklimaat, waar de legionellabacterie geen kans heeft.