Ik werk nu met de can koolstoffilter en dat gaat top! Voorheen had ik zelf een filter in elkaar geknutseld en ik kan je vertellen, dat moet je niet doen. Ik ben echt zo’n zelfdoener weet je wel, alsof je alles zelf kan of zo. Ik noem het ook wel haantjesgedrag hoor, ik wil eerst zelf kijken of ik iets kan repareren, in elkaar kan zetten, maken en ga zo maar door, en dan daarna kom ik erachter dat ik het misschien toch niet zo goed kan en dan bestel ik het. Mijn vrouw weet dit van me, en het is best lief dat ze me dan ook laat. Ze weet dat ik er altijd eerst zelf achter moet komen. Maar het is ook wel zo dat het fijn is om te weten of je zelf dingen kan of niet, het is niet per se machogedrag of zo, ik wil mijzelf wel graag bewijzen, maar dit heeft dus ook gewoon te maken met jezelf echt uitdagen. Soms leer je er ook van. Of, eigenlijk leer je er altijd van. Ik weet nu bijvoorbeeld uitstekend hoe je de can koolstoffilter moet gebruiken omdat ik daarvoor dus met een rot filter werkte.

logo