vca apeldoorn

Het vca is een afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. Voor veel sectoren behalve de aannemers is het verplicht. Wil jij je vca in Apeldoorn halen? Dat kan.

vca apeldoorn

Waarom vca nodig is

Professionals laten met een vca zien dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan gecertificeerde leveranciers. Niet vreemd dus het certificaat onmisbaar is voor professionals in een heleboel sectoren zoals de bouw, elektrotechniek en meer.

Hoe je het vca haalt

Je kunt op allerlei verschillende manieren je vca halen. Zo kun je een klassikale of online training volgen of er juist voor kiezen om zelfstandig een cursusboek te bestuderen en daarna examen te doen. Het is een beetje zoals met je auto theorie: er zijn een boel manieren maar je moet de versie kiezen die het beste bij jou past. 

Vanuit je werkgever

Je kunt op eigen houtje dat vca halen om vervolgens aan te kunnen tonen dat je de juiste kennis hebt. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit via je werkgever te regelen. Vaak kunnen zij het nog voor je betalen ook.