Bij de Galerie Moeëjen Daag in Tegelen, kan je de mooiste tuinbeelden kopen. Hierbij deze expositie zijn de mooiste werken van verschillende kunstenaars te bewonderen. In het bijzonder de collectie driedimensionale fabelwezens van Sjaak Smetsers. Deze fabeldieren hebben een hele geschiedenis achter de rug. Zo komen deze al in de 11e eeuw voor in apocalyptische voorstellingen in Romaanse en Gotische kerken. Wil je hier meer over weten, dan kan je dit verhaal lezen op de site van Sjaak Smetsers.

Voor mijzelf was ik op zoek naar mooie kunst om in de tuin te zetten. Daarom ben ik naar de galerie gegaan om ideeën op te doen. tuinbeelden

Wat een geweldige kunst

Tijdens mijn bezoek aan de galerie om tuinbeelden te bekijken heb ik zoveel mooie dingen voorbij zien komen. Niet alleen beelden, maar ook schilderijen en fraaie sieraden staan hier tentoongesteld. De kunstenaar Sjaak Smetsers maakt van verschillende materialen de mooist ontwerpen. Vooral de kunstwerken met glas en ander materiaal behoren tot één van mijn favorieten. Het is al een hele kunst om deze verschillende materialen samen te voegen tot één geheel, maar daar heeft Sjaak zo zijn trucjes voor. Omdat ik helemaal weg ben van de fabeldieren is mijn keuze hierop gevallen en deze staat inmiddels in mijn tuin te pronken.