Eigenlijk is er geen duidelijk antwoord op de vraag hoe uitgebreid een gezichtsverzorging (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging) hoort te zijn. Niet alleen is elk huidtype compleet verschillend, het ligt ook nog eens aan het soort producten wat gebruikt wordt en welk merk het beste werkt. Iedereen heeft hier een verschillende mening in, toch zijn er enkele basisstappen die in ieder geval aangeraden worden. Ten eerste is het erg belangrijk om een goede gezichtsreiniging te hebben. De huid krijgt ontzettend veel te verduren overdag en dient een tot twee keer per dag schoon gemaakt te worden. Vooral voor mensen die make-up dragen is dit een van de belangrijkste stappen binnen de routine. Verder zijn er twee andere belangrijke stappen, dat zijn hydrateren en beschermen.

Een eenvoudige basis routine kan al veel verschil maken

Het hebben van een basis routine maakt al veel verschil voor de huid. De huid krijgt op een dag veel te verduren, van wind en regen tot make up en afvalstoffen. Het is niet tegen te gaan om dit te voorkomen maar het kan wel minder schadelijk gemaakt worden. Het wordt in ieder geval aangeraden om de huid een tot twee keer per dag schoon te maken. Mensen die make-up gebruiken maken hun huid al vaak schoon met make-up remover. Toch is het daarnaast nog belangrijk om de huid beter te reinigen. Dit kan met een ‘cleanser’, er zijn verschillende cleansers per huidtype dus het is belangrijk om de juiste variant te vinden voor een optimale gezichtsverzorging (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging).

Insmeren met SPF en het gebruik van moisturiser

Dermatologen raden over het algemeen aan om elke dag SPF (oftewel zonnebrand) te gebruiken, niet alleen wanneer je naar buiten gaat. De zon heeft erg veel pluspunten maar helaas zorgt het ook voor huidbeschadiging, dit is vaak vooral op langdurige tijd te merken. Ook het hydrateren van het gezicht met moisturiser is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de balans van de huid optimaal blijft.